PPS-programmatoeslag inzetten
Partners die gebruik willen maken van de voor hen gereserveerde toeslag, kunnen een projectvoorstel bij CLICKNL indienen. Omdat voor iedere partner een specifiek deel van de PPS-programmatoeslag is gereserveerd, beoordeelt CLICKNL deze projectvoorstellen niet in competitie maar ontwikkelen we deze in co-creatie. Dat wil zeggen dat we al in een vroeg stadium projectideeën bespreken zodat we gezamenlijk relevante projecten ontwikkelen die aan de voorwaarden van de regeling voldoen.
Het proces
Zodra een partner ideeën heeft over de inzet van een toeslag binnen een nieuw project, is er contact over de passendheid (zie informatie over inhoud) van het project. De partner werkt vervolgens het idee verder uit in een projectvoorstel (voorzien van begroting en samenwerkingsovereenkomst) en dient deze bij CLICKNL in. Na indiening voert de secretaris van CLICKNL een subsidietechnische beoordeling van het voorstel uit, en de Programmaraad beoordeelt als onafhankelijke adviseur de onderzoekstechnische kwaliteit en inhoud van het voorstel. Uiteindelijk neemt het bestuur van CLICKNL een besluit over toekenning van de toeslag.
Een uitgebreider stappenplan van de projectontwikkeling vind je in dit flowdiagram.
Voor de formele indiening van projectvoorstellen werken we met ophaalmomenten: tijdens de daaropvolgende bestuursvergadering wordt er besloten over de projectvoorstellen die voor deze data compleet zijn en formeel zijn ingediend.
In 2025 zijn de deadlines voor formeel ingediende projectvoorstellen:
- Vrijdag 31 januari
- Vrijdag 4 april
- Vrijdag 23 mei
- Vrijdag 30 augustus
- Vrijdag 7 november
Goed om te weten: de regeling voor PPS-programmatoeslag wordt momenteel door RVO herzien. Dat betekent dat een deel van de informatie zoals op deze webpagina weergegeven in 2025 niet meer van toepassing is. Meer informatie hierover hebben de partners voor wie dit relevant is, inmiddels ontvangen.
Monitoring van PPS-projecten
Gedurende de looptijd van een project dient CLICKNL periodiek aan RVO te rapporteren over de voortgang en resultaten van het project. Daarom wordt de penvoerder van het project jaarlijks gevraagd om gegevens voor de zogenaamde “RVO Monitoring”. Aan het eind van een project is het daarnaast verplicht om een eindverantwoording in te dienen, bestaande uit een eindrapportage, financiële verantwoording en directieverklaringen.
Ook tijdens de uitvoering van projecten kijkt CLICKNL graag mee hoe we het project verder kunnen versterken en kennis en resultaten uit het project met de creatieve industrie kunnen delen. Heb je een mooie update of publicatie? Neem dan contact op met communicatie@clicknl.nl