‘captain of transition’ Jan Rotmans trapt af

Smarthouse maakt 6-delige vodcast-serie met Creative Impact Makers

CreativeNL deelt graag initiatieven uit de industrie die gaan over impact en creativiteit en heeft het genoegen deze zomer een 6-delige vodcast-serie met Creative Impact Makers ‘uit te zenden’. In deel 1 Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid.

Professor Jan Rotmans, dragqueen Jennifer Hopelezz, acteur Thekla Reuten, modeontwerper Ronald van der Kemp, communicatieadviseur van de high commissioner van vluchtelingen van de UNHCR, Anadil Hossain, en oprichter van Change Inc., Yoeri van Alteren, hebben op het eerste oog niets met elkaar gemeen. Behalve dat ze allemaal als doel hebben impact op mens of milieu te maken voor een betere wereld. Zij laten zien dat je met je creativiteit (internationaal) enorm veel kan bereiken en dat duurzaamheid het geitenwollensokken-tijdperk nu definitief ontstegen is.

Samen beter in plaats van ik en meer

In haar werk als oprichter van de Amsterdamse creative impact studio Smarthouse ontmoet Daniëlle Guirguis de meest uiteenlopende figuren. Van filmmakers tot professoren, van kunstenaars tot corporate types. Als ze de waarden van de studio delen, van samen beter in plaats van ik en meer, zijn ze thuis bij Smarthouse.

Guirguis: 'Het is onze missie om door het vertellen van verhalen de transformatieve verandering te bevorderen. Als het even kan zelfs accelereren. Want transformatieve verandering betekent dingen echt anders doen, niet een beetje minder of meer doen van iets dat je al deed.

Het begint vaak klein, maar het is heel strategisch. Die individuele beslissingen helpen namelijk bij het neerzetten van een nieuwe sociale norm - die van een inclusieve, circulaire en duurzame maatschappij. Onze Creative Impact Makers zijn hier een voorbeeld van en daarom nodig ik ze uit in mijn smarthouse op hun locatie.'

Bekijk deel 1 met Jan Rotmans in de Rotterdamse Haven hier.

Deel 2 met acteur Thekla Reuten vind je hier

Deel 3 met Jennifer Hopelezz bekijk je hier.

Deel 4 met Yoeri van Alteren vind je hier

Deel 5 met Ronald van der Kemp bekijk je hier.

Tags: