New Canterbury Tales project opnieuw te gast in het Stedelijk Museum Breda

New Canterbury Tales is terug! Van 13 september tot en met 27 oktober wordt projectruimte Next omgebouwd tot reisbureau en wordt de tijdmachine ingesteld op 2071.

De afgelopen twee jaar zijn er verschillende manieren van ‘tijdreizen’ verkend in het kader van het project The New Canterbury Tales, een onderzoeksproject gestart vanuit de onderzoeksgroep Duurzaam Gebouwde Omgeving van Avans Hogeschool. De uitkomsten liggen niet vast en het project is daarmee een spannend onderzoek om de denkbeelden over de toekomst te verkennen en wie weet alvast ‘zaadjes’ te planten voor een leefbare toekomst.

Naar de toekomst reizen

Vorig jaar kon je al kennismaken met de acht bewoners van New Canterbury. Nu kun je ontdekken wat deze inwoners van New Canterbury het afgelopen jaar meegemaakt hebben. Je ontdekt het in de toekomst.

Naast toekomstscenario's die in verschillende workshops gemaakt werden, deelden de inwoners van Breda hun ideeën en dromen met kunstenaars Liselot Cobelens en Jochem van den Wijngaard. De hierop geïnspireerde kunstwerken zijn ook in het museum te zien. Verder kan je zelf aan de slag en via een spel je eigen toekomstverhaal maken.

De entree voor Next is gratis, dus stap binnen in 2071!

The New Canterbury Tales is een PPS-programmatoeslag project. Lees hier meer over dit project.

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen bekijk je de website van Stedelijk Museum Breda.

Tags: