World Design Embassies Research 2021, deelproject FOOD

Design, kun je dat eten?

Afgerond

Inventarisatie van samenwerkingen tussen de creatieve industrie en 'food research'.

Dit project richt zich op een inventarisatie van onderzoek en innovatie op het snijvlak van de creatieve industrie en de foodsector. Het beweegt zich binnen de volgende scope: “About designing for healthy food environments, motivating healthy and sustainable behaviour and making complex
data manageable in order to arrive at individual choices.”

De vragen die op dit gebied onderzocht worden zijn:

  1. Welke kennis wordt ontwikkeld binnen PPS onderzoeksprojecten en wat zijn de verbanden en samenwerkingsvormen tussen de creatieve industrie, de kennisinstellingen en de foodsector?
  2. Hoe kan de foodsector de kennis van de creatieve sector en kennisinstellingen aanwenden, en vice versa?
  3. Wat zijn kansen voor de toekomst voor voedselonderzoek (gezond en duurzaam consumentengedrag) en van een intensieve(re) samenwerking tussen de sectoren?

Resultaten
De antwoorden op deze vragen dienen als input voor de kennisbasis van de Embassy of Food (EoF) en de creatieve industrie. Alleen indien haalbaar binnen de tijd en het budget van dit project wordt een selectie van de bevindingen tijdens de Dutch Design Week en specifiek tijdens DRIVE gepresenteerd. De vorm hiervan kan visueel zijn (data inzichtelijk maken), het kunnen prototypes van nieuwe voedselproducten zijn, of een vorm van storytelling.

Er wordt €11.570,- als PPS-programmatoeslag ingezet.

Tags: